Sain postia: ”Hyvä odottava äiti”

Normaali

”Seulontakoe Downin sydroomaan (trisomia 21) riskin toteamiseksi on valmistunut.Tulos on normaali, eikä lisääntynyttä riskiä ole todettu., Tulos ei anna aihetta jatkotutkimuksille. Tämä tutkimus antaa arvion ainoastaan Downin syndrooman riskistä paljastaen niistä noin 85%. Hyvää jatkoa raskaudellesi. Terveisin, HUSLAB”

Oikeastaan vasta tämän postin saatuani jäin miettimään, että entäs jos tulos olisikin ollut joku muu? Missä menee meidän raja? 85 % ei jostain syystä tunnu edes vakuuttavan varmalta tulokselta tässä suhteessa…mutta ehkä tämä on aihe, jota ei kannata miettiä enempää nyt, jos ei aihetta ole. Mielenkiintoista kyllä, että tähän vapaaehtoiseen seulaan heti ilmoittauduin, mutta en edes miettinyt tarkemmin, että entäs jos tulos olisikin joku muu. Onneksi nyt näin.

Kävin myös PCOSn takia jo tässä vaiheessa raskautta sokerirasitustestissä. Kyllä tuo pahamaineinen testi, jossa moni pyörtynyt tai oksentanut…vaan yllätys olikin toinen mulle. Juoma oli kuin vadelmanmakuista sokerilientä, sellaista paksua kuin säilykehedelmäpurkeissa. Meni ihan hyvin alas ja sitten rentouduin ja istuskelin kaikessa rauhassa sen pari tuntia, joka koneen kanssa meni tosi nopeasti. Ei tullut huonoa oloa, ei heikottanut ja mikä parasta, neuvolassa sain seuraavalla viikolla kuulla, että kaikki arvot olivat rajojen sisällä. Ei raskausajan diabetestä….ainakaan vielä siis.

Neuvolassa Stumppi paukutti hyvin kuuluvasti sydäntään 150 minuutissa ja löytyi heti. Uskomatonta ajatella, että nyt sen pieni sydän pumppaa jo 28 litraa vuorokaudessa, kun on menossa 15 raskausviikko.

 

Jätä kommentti